Úti célok egész évre – számodra is van jegyünk

A hideg időszak beköszöntével sem kell lemondani az izgalmas kalandokról. Bőven akadnak olyan helyek, amelyek télen és ősszel is csábító úti célok lehetnek mindenki számára. Az alábbiakban bemutatunk közülük néhányat.

  • Egyesült Királyság

A Brit-szigetekről lehet, hogy szinte mindenkinek London jut eszébe, viszont az Egyesült Királyság országai még ezen kívül is bőven tartogatnak egész évre látnivalót. A régió óceáni éghajlata kellemesen hűvös nyarat és enyhe telet rejt. Ezért egész évben komfortosan érezhetjük magunkat még este is, akár Skóciát, akár Írországot látogatjuk meg. Mivel a terület páratartalma igen magas, ezért a szinte rikítóan zöld növényvilág megunhatatlanul kápráztatja el egész évben a természet rajongóit. Észak-Írország, Skócia, Anglia és persze Wales ráadásul nem csak a természeti csodáival hívogat minket. Elképesztő mítoszai és legendái az országok egész szegletét körbelengik. Ősi kastélyok, misztikus helyek, csodálatos vidéki falvacskák izgatják az arra járó utazó fantáziáját minden évszakban. Ha szeretnénk meglátogatni akár egy több napos roadtrip keretén belül az Egyesült Királyság vidékét, akkor jó hír, hogy szinte nem győzünk majd válogatni az olcsó repülőjegyek közül. Mind a négy helyre számtalan turistajárat indul, néha szó szerint filléres árakon. A legjobb ezért, ha egy olyan repülőjegyes portálon figyeljünk a legjobb akciókat, amely mindig naprakészen összegyűjti nekünk az aktuális olcsó jegyeket.

  • Málta

Aki imádja a keleti és a mediterrán kultúrát, annak egyértelműen Máltán a helye. Málta egész évben lenyűgöző, és tökéletesen elegyedik benne az arab és az olasz életérzés. Ez a gasztronómiában és persze az élet szeretetében is megmutatkozik. Egy pezsgő, minden elemében élő szigetre érkezünk, ha Máltára utazunk. Máltán a nyár forró, a tél és az ősz viszont rendkívül kellemes, itthoni májusi-júniusi időjárásnak megfelelő hőmérséklettel vár minket. Aki kedveli az izzasztó napsütést és a szikrázóan kék tengert, annak egyértelműen a nyár lesz a kedvenc időszaka ott. Viszont aki inkább az üdítőbb pihenésre vágyik, és szeretné kánikulamentesen megcsodálni a szigetország veretes történelmi helyeit, annak az ősz és a tél lesz a legjobb választás az utazásra. Máltára a repülőjegy szintén rendkívül kedvező, az oda- és a visszaút rövid, ezért nem csak többnapos kiruccanásra, de akár spontán hosszú hétvégékre is nagyon ajánlott.

  • Ciprus

Ez a varázslatos sziget az, ahol igazi mediterrán élményben lehet részünk. A szigetországban Máltához hasonlóan alakul az éghajlat, és az egész sziget itt is maga a történelem. Az ókori görögök hagyatékát találjuk itt, méghozzá a legszebb kiadásban. Ciprus ezen kívül igazi pihenősziget. A fürdés, a kiváló mediterrán ételek és persze a türkizkék tenger egész évben rendkívül vonzó lehetőség a pihenésre vágyók számára. Mivel egy igen népszerű turistacélpont, ezért érdemes résen lenni a repülőjegyek és persze a szállások tekintetében. Ciprus repülőjegy terén egészen változó lehet emiatt. Találkozhatunk kifejezetten magas árakkal, de gyakran elkaphatunk olyan olcsó jegyeket is, amit vétek kihagyni. A szállások is nagyjából követik ezt a tendenciát. Ezért az a legjobb, ha egy olyan utazási és repülőjegy kereső portálon figyeljük a változásokat, ahol egyszerre tudunk szállást, repjegyet és még programokat is nézni. Az ilyen weboldalak segítenek abban, hogy akár egyszerűen mobilról is azonnal megtervezhessük a saját ciprusi utunkat. Persze, nem csak kizárólag Ciprusra találhatunk rendkívül jó ajánlatokat egy ilyen portálon.

Beautiful beach in Northern Cyprus