Pe-Ki Lux Apartman Balatonfüred

A pihenés, a kikapcsolódás akkor a legteljesebb, ha magunk mögött hagyjuk otthonunkat, ami a biztonság és az életünk meghatározó része. A legkedvesebb helyünk is magával hordozza a mindennapi feladatokat, munkahelyeink és családi problémáink, megoldandó halmazaival szövi át  életterünket.  A teljes kikapcsolódás azt jelenti, hogy kilépünk egy időre a saját életünkből, átadva magunkat pár olyan napnak, ahol nem kell szembenéznünk semmivel, ami a hétköznapjainkban jelen van, és levesszük a gondoskodás-gondolkodás terhét magunkról. Ez csak akkor sikerülhet, ha olyan helyre megyünk pihenni, ahol mások megteszik ezt helyettünk.

Balatonfüreden a Pe-Ki-Lux apartmanban találtam meg mind azt az igényességet és harmóniát, ami nélkülözhetetlen egy ilyen szép és vonzó város felfedezése alatti szállásunkra. Az elhelyezkedése szempontjából is kiváló, ha nem a nyüzsgő központi élet zajait szeretnénk hallani pihenésünk alatt. Balatonfüred egész évben kedvelt úti cél, itt főszezonon kívül is van élet, tengernyi kulturális és közéleti rendezvénnyel.

A szálláshely egy új építésű ingatlan második emeletén található, és zárt ingyenes parkoló áll a vendégek rendelkezésére. A kerékpárosoknak szintén megoldott a járműelhelyezés és közvetlen a ház mellett halad a kerékpárút, így tökéletes kiindulási pontja a túrázásoknak. Aminek még külön örültem az itt tartózkodásunk alatt, hogy a szomszédságunk mellett volt a görög falu, az Annagora Aquapark, a híres Füred Kemping, ezekhez gyalogosan is kb. 10 perc alatt el lehet jutni.

A Balatonfüredi látványosságok, programok és leírásaik megtalálhatóak az oldalukon, így nagyon sok segítséget kaptunk, hogy ott töltött időnk alatt minél több élménnyel gazdagodjunk. Csodálatos ez a város, a Balaton part, a természet adta adottságai, a jó levegő. Minden nap fáradtan érkeztünk vissza szállásunkra, örömmel vettük használatba a liftet és nagyon jól esett az a kényeztetés, amit a tulajdonosoknak köszönhetően kaphattunk a remek luxus kategóriás berendezésért. Meg kell külön említenem, hogy a boxspring ágyban a pihenés semmihez sem hasonlítható, már ennek a kipróbálása is megérte az ide utazásunkat!

Alig kellett csomagolnunk, hiszen tényleg teljesen felszerelt az apartman és nem arra gondolok, amivel eddigi utazásaink során találkoztam! A fürdőszoba minden szeglete tartalmazza azokat a használati szereket, amiket eddig nekem kellett csomagolnom magamnak. Itt van a pihe puha törölközőkőn és tisztálkodó szereken kívül szinte minden, ami egy nőnek kellhet. A konyhasarok, amelyben ha akartam volna főzni is tudtam volna, hiszen teljesen felszerelt,(nem ezek nem a háztartásból kiselejtezett régi zománcos fazekak, stb..) viszont szuper volt, hogy egy reggeli és vacsora elkészítéséhez minden eszköz adott volt. Nagy kedvencem az itt tartózkodásom alatt még a Tschibo kapszulás kávégép volt, amihez természetesen többféle kapszula járt ajándékba, de volt minőségi tea, minibár, így szinte bolti listás vásárolgatás nélkül megvolt mindenünk.


Az esték fénypontjaként, mivel itt mindenre volt időnk, remek kikapcsolódást nyújtott a  HBO Go szolgáltatás vagy sok csatornás Tv-vel és korlátlan wifi-vel ellátott apartman. Itt még nincs vége, mert gondoltak azokra is, akik szeretnek olvasni, bekészítettek nekünk újságokat, könyveket, laptopot, egyszerűen nem volt olyan kívánságunk, amit itt ne kaptunk volna meg, ezekben a napokban.

Pár szóval mindenképp le kell írnom magát a szállás hangulatát is, mert aki még nem járt a Pe-Ki-Lux apartmanban, talán nem is sejti, hogy milyen magas szintű a kialakítása. A harmónia, a minőség és a luxus olyan jó ízléssel összeállított alkotása ez, hogy mi akik itt töltöttük ezt a pár napot, egészen más világban érezhettük magunkat, ezért a csodálatos környezetért! Mindenkinek meleg szívvel ajánlom, hogy próbálja ki ezt a luxust, amit a Pe-Ki-Lux apartman nyújt, mert Balatonfüred szépségéhez, méltóbb szálláshelyet keresni sem lehetne.