Őrség romantikus szállás – Egy szelet a múltból

Az Őrség hazánk legnyugatibb történeti és néprajzi tájegysége, mely a Rába és a Zala folyó között terül el. Nevét az itt élő lakosságról kapta, akik az ország védelméért voltak felelősek és ezért az őrségért cserébe különféle kiváltságokat kaptak a királytól. Maga a terület tehát gyakorlatilag a honfoglalás kora óta lakott. A települések elrendezését tekintve pedig fő szerepet játszott a nehéz megközelítés, ezért a füzéres, szeres elrendezés a jellemző a térségben.
Az Őrség szállás keresése esetén remek úti cél, telis-tele romantikus kis házakkal, apartmanokkal.

Őrség romantikus szállásai

Az Őrség romantikus szállás tekintetében az élen jár, számos kedves kis település van a környéken, ahol eltölthetünk egy romantikus hétvégét.

Lássunk néhányat ezek közül!

Az Őrség romantikus szállás kínálata

Kosbor Panzió – Magyarszombatfa

Az Őrség szállás kínálatainak élén az első romantikus szállás a Kosbor Panzió, mely az itteniek szerint a legszebb porta a faluban, hiszen csendes helyen, erdővel határolt területen fekszik. A panzió és a hozzá tartozó hatalmas birtok nyugalmat áraszt. Szobái esztétikusak, antik stílusban berendezettek, mely egyfajta emelkedett hangulatot kölcsönöz a szállásnak. Az ide betérő vendégek számára lehetőség nyílik az elvonulásra, pihenésre.

Őrség romantikus szállásai
Őrség romantikus szállásai

Tesztelhetik a helyi specialitásokat az étteremben és borozóban, vagy készíthetnek maguk is egy bográcsgulyást, hiszen a szálláson található tűzrakó hely is. Akik pedig az aktív pihenés hívei, ellátogathatnak az Őrségi Nemzeti Parkba, biciklizhetnek, lovagolhatnak, felfedezhetik a települést, kipróbálhatják a hagyományos fazekas mesterséget, és megkóstolhatják a híres tökös-mákos rétest is.

Őrség romantikus szállás

Manka Kisrönkház – Ispánk – Őrség romantikus szállás

Az Őrség romantikus szállás kapcsán nem szenved hiányt, de talán az egyik legromantikusabb, amit felfedezhetünk az Őrség területén a Manka Kisrönkház. Ez valóban egy kis faház fenyőillattal fűszerezve, melyet körülölel a természet.

Őrség romantikus szállás

Belül nagyon szép, modern bútorokkal berendezett, fürdőszobával és teakonyhával ellátott kis házikó, ahol télen be lehet kuckózni a kandalló mellé egy nagy bögre kakaóval, nyáron pedig fel lehet fedezni a környék látnivalóit. A faház alkalmas családi nyaralásra is, hiszen 4 fő fér el kényelmesen benne.

Őrség romantikus szállás

Őrség szállás a luxus jegyében:


Gotthard Therme Hotel & Conference **** – Szentgotthárd

Szentgotthárdot nem igazán sorolják az Őrség települései közé, azonban mégis ez a település a legnagyobb a környéken és a legnyugatibb fekvésű városunk. Így aki a városi romantikát jobban kedveli, annak célszerű ellátogatni ide. A szálloda 148 szobával és közvetlen átjárással rendelkezik a termálfürdőbe, melynek használatára kedvezményes belépőt biztosítanak.

A szobák között fellelhető kifejezetten romantikus szoba, melyet pároknak terveztek meg. Az ide utazóknak ellátás tekintetében lehetőségük nyílik többféle csomagból választani. A szálloda személyzete pedig rengeteg programajánlóval készül a környék felfedezése céljából.

wellness furdo

Hetedhét Nap Háza– Őriszentpéter

Az Őrség romantikus szállás vonatkozásában ismét egy gyöngyszemmel találkozhatunk, a Hetedhét Nap Háza egy igazán kellemes, idilli hangulatú öko-faház, kandallóval és cserépkályhával felszerelve. Azok számára kitűnő választás ez a romantikus szállás, akik baráti társasággal szeretnek kikapcsolódni, elmenekülni a város zajától és kicsit megnyugodni. A szállás területén található egy fafűtéses szauna -ház, melyhez közvetlenül kapcsolódik egy kis tó, melyben egy falétrán leereszkedve hűthetjük le felhevült testünket.

Hetedhét Nap Háza
Hetedhét Nap Háza

A jógaszentély pedig teret ad bármilyen meditatív tevékenység, mozgás gyakorlásának. A szállás önmagában 8 fő befogadására alkalmas, azonban, ha valaki el szeretne vonulni, lehetősége nyílik rá egy 2 fős különálló apartmanban, melyet önállóan nem értékesítenek, így akár egy 10 fős társaság is kényelmesen elfér a területen.

Hetedhét Nap Háza
Hetedhét Nap Háza

Abbázia Country Club *** Superior – Nemesnép

Azoknak a pároknak ajánlott felkeresni az Őrség területén ezt a szálláshelyet, akik az aktív pihenés hívei és négylábú kedvenceikkel együtt szeretnének kikapcsolódni, ugyanis ez egy kutyabarát szállás, rengeteg kutyabarát szolgáltatással. Mindemellett számos programlehetőség nyílik itt a gazdik számára is: lovaglás, tenisz, tollas, ping-pong, valamint széles kínálattal rendelkező wellness- részleg és medence várja a vendégeket.

Abbázia Country Club
Abbázia Country Club