Olaszország meseszép régiói

Olaszország minden évben rengeteg turistát vonz, ami nem is csoda, hiszen országszerte rengeteg látnivaló akad. Bizonyos régiók és városok népszerűbbek, mint a többi. Azt bátran kijelenthetjük, hogy Olaszország tele van meseszép zugokkal, helyszínekkel és kulturális látnivalókkal, ezért érdemes minél több pontjára ellátogatni.

A legszebb olasz régiók

Az egyik legfontosabb az olasz régiók között kétségkívül Lazio, mely közép-Olaszországban található. Központja Róma. Lazio a Római Birodalommal együtt jött létre, így történelme több, mint kétezer évre tekint vissza. Habár a legtöbb turista kizárólag Rómára koncentrál, Lazio régió számos egyéb izgalmas látnivalót és szuper kiránduló helyet tartogat. Célszerű felfedezni az olyan tavakat, mint Vico és Bolsena, valamint az olyan városokat, mint Castelli Romani és Viterbó.

Lombardia szintén fontos régió, méghozzá olyannyira, hogy nem csak az ország, hanem egész Európában is meghatározó jelentőségű. A lakosság itt a legnagyobb Olaszországban, több, mint tíz millió fő. Lombardia adja az ország GDP-jének ötödét, aminek köszönhetően amellett, hogy Olaszország legnépesebb, egyben leggazdagabb és legtermékenyebb régiója is. Olyan csodálatos tavak találhatók a régióban, mint a Comói-tó és a Garda-tó. Emellett a régi fővárosa is kihagyhatatlan úti cél, a csodálatos Milánó.

Piemonte régió Lombardia régióval határos. A régió amellett, hogy rengeteg csodás látnivalót tartogat, egyben híres a likőrökről, a film és csokoládékészítésről. A régióban rengeteg meseszép kastély található, melyek közül a Palazzina di Caccia di Stupinigi Nichelinóban az UNESCO listáján is helyet kapott. Piemont északon az olasz Alpokkal határos, így a hegyvidék szerelmesei számára ideális úti cél. Olaszország egyik leggyönyörűbb régióját semmiképp sem szabad kihagyni, mely nem más, mint Toszkána. Fővárosa a gyönyörű Firenze.

Toszkána régió tele van híres borvidékekkel, továbbá ez a régió számos olasz reneszánsz alkotó születési helye és lakóhelye volt egykor, mint például Leonardo da Vinci vagy Dante. Toszkána dimbes-dombos lankái elképesztő látványt nyújtanak, egyértelműen képeslapra kívánkozik a kilátás. Ha már gyönyörű látvány, akkor nem hagyhatjuk ki Puglia régiót sem. Puglia valóságos gyöngyszem, akárcsak a főváros, Bari. A lenyűgöző városok, a kristálytiszta vizű strandok rengeteg turistát vonzanak minden évben. Természetesen a különféle régiókban az ízletes olasz finomságokat is érdemes megkóstolni!