3 dolog, amit mindenképp vigyél magaddal, ha elutazol!

Amikor utazáshoz készülődünk, mindig az alapján csomagolunk össze, hogy hova megyünk és mivel fogjuk tölteni az időnket. Van azonban néhány dolog, amit úticéltól és évszaktól függetlenül, minden körülmények között érdemes becsomagolni!

Napszemüveg

Akár a trópusokra, akár az Északi-sarkra, de ha csak az ország másik részébe is utazol, egy polarizált napszemüveg mindenképp jó szolgálatot tesz! A polaroid napszemüveg lencséje kiszűri a tükröződéseket, ezért ugyanolyan hasznos az autóban, mint a vízparton vagy épp a hóban. A különböző női és férfi napszemüveg modellek között találunk hétköznapi és sportos viseletet is.

Persze az sem utolsó szempont, hogy egy divatos napszemüveg a megjelenésünk szempontjából is előnyös, ezért az egyszerű hétköznapokon is jó ötlet, ha kéznél van egy napszemüveg férfiaknak és nőknek egyaránt!

Töltők

Abban biztosak lehetünk, hogy az okostelefont és más kütyüket senki nem felejti otthon, hiszen ma már szinte mindent, ami az utazáshoz szükséges, ezeken a készülékeken keresztül tudunk megoldani: a navigációtól kezdve a jegyvásárláson át a családi fotók elkészítéséig.

Épp ezért nem történhet meg, hogy útközben lemerül az akkumulátor. Mindig csomagoljunk el – több – töltőt, sőt, akár powerbank-et is! Így biztosan elkerülhetjük, hogy az okoskészülékünk cserben hagyjon minket.

Vizes kulacs

Annak ellenére, hogy nem a sivatagba készülünk (ha pedig igen, akkor pláne!), mindig legyen nálunk vizes kulacs! Amellett, hogy az autóban, a vonaton vagy a távolsági buszon is jól jön, ha van nálunk ivóvíz, számos más élethelyzetben is „életmentő” lehet.

A kirándulások és a hosszú városi séták során testünk rengeteg vizet használ el, ezért fontos, hogy legyen nálunk utánpótlás! Amikor pedig egy napozóágyon heverünk egész nap, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a szükséges mennyiségű folyadékbevitelről, ezért ilyenkor is szerencsés, ha az orrunk előtt van egy kulacs, ami arra emlékeztet minket, hogy itt az ideje kortyolni egyet!

Főkép forrása: canva.com
Másodlagos kép forrása: eoptika.hu