Ház A Vízen Tiszafüred-Tiszaörvény

Hajóikkal egy teljesen új dimenziót alkottak a vízpartot kedvelők számára. Lakóhajóik, vízi közlekedésre alkalmasak, katamarán testre épített motoros kisgéphajók, melyek 4 fő (2 db 2 személyes kanapéágy) kényelmes elhelyezésére alkalmasak. A 44 nm-es hajótesten, a 24 nm-es tágas belső térben egy amerikai konyhás nappali és egy fürdőszoba, zuhanykabinnal, WC-vel kapott helyet. A hajók hátsó része tágas teraszként szolgálja vendégeink kényelmét, ahonnan közvetlen horgászati lehetőség is van a Tisza-folyón engedéllyel rendelkezők számára.


Felszereltség: síkképernyős TV, hűtő-fűtő klíma, főzési lehetőség, hűtőszekrény, hajszárító, kávéfőző (kávéval, cukorral ), vízforraló, mikrohullámú sütő, indukciós főzőlap, kenyérpirító, konyhai felszerelés 4 fő részére (tányérok, poharak stb.), ebédlő asztal négy székkel, négy db kültéri pihenőszék és még sok egyéb kiegészítő. Háziállatot nem áll módukban fogadni!


A hajók, Tiszafüred legnagyobb kikötőjében, a Szabics-kikötőben kaptak helyet. A kikötő éjjel-nappal őrzött, parkolási lehetőség a kikötő területén megoldott, ennek díja egyszeri 5.000 Ft a teljes ott tartózkodásra. Elérhető szolgáltatások a kikötő területén térítés ellenében: kerékpár, vízi sporteszközök bérlése, vezetett vízitúrák, csónakkölcsönzés, kajak, kenu stb. Térítésmentesen használható: grillezési-, bográcsozási lehetőség, játszótér. Étterem, büfé, ajándékbolt 50 m, szabadstrand 2,5 km távolságra található.


Környezet-barát hajóik, napelemeinek, víztisztító berendezéseinek köszönhetően, tudatos energia-gazdálkodás mellett önellátóak, mely lehetőséget kínál természetjáróknak és horgász vendégeiknek, hogy távol a civilizációtól, a Tisza-folyón élvezhessék a modern kor kényelmét (hűtés, fűtés, világítás, főzési lehetőség, TV). Természetesen figyelni kell a tudatos energiahasználatra az energiaforrás kapacitása miatt, amely függ a napsütéses órák számától, de amennyiben szükséges áramtermelő berendezés vagy áramforrás is rendelkezésre áll igény szerint.


A hajók telepített stégek mellett rögzítettek, a kikötő rendjétől függően 2 db szárazföldről, 2 db pedig csónakkal közelíthető meg. A bérelt terület miatt a hajók kikötői helyének változtatását fenntartjuk. A kikötés helyéről érkezés előtt telefonon érdeklődhet, próbálják az egyéni igényeket is teljesíteni, azonban ezt a hajók foglaltsága nem mindig teszi lehetővé. Amennyiben csónakkal megközelíthető hajót kért vagy azt tudjuk biztosítani, érkezéskor és távozáskor a szállítást vállalják. Az itt töltött idő alatt csónakbérlésre van lehetőség, mely nem csak a hajó megközelítését, de a Tisza-tó önálló felfedezését is lehetővé teszi, azonban ez plusz költséget jelent.


A hajók folyón való közlekedésének feltételeiről érdeklődjön munkatársainknál. A hajó nagysága (11 m hosszú) és motorteljesítménye miatt (30 vagy 60 LE) vezetéséhez minimum kedvtelési célú kisgéphajó vezetői engedély és vízi jártassági rutin szükséges.