Gyerekmentes hotel, ha a pihenés és romantika a fő

Avagy mit értünk felnőttbarát szálláshely, gyerekmentes hotel elnevezés alatt.

Ahogyan visszatekintünk az elmúlt évekre, a turizmus a virágkorát élte hazánkban is. Mindenki szeretett volna új helyeket felfedezni, pihenni, szórakozni. Az elmúlt időszakban szerencsére az árak is közelítettek ahhoz, hogy mindenki számára elérhető legyen az efféle kikapcsolódás is, valamint a legtöbb munkavállaló számára ezt a cafeteria-rendszer is lehetővé tette. Éppen emiatt a legtöbb szálláshely valamilyen módon különleges akart lenni, ki akart tűnni a többi közül, ezért megpróbálták a legtöbb felmerülő igényt kielégíteni a piacon. Így természetesen hazánkban is már évekkel ezelőtt megjelentek a gyerekmentes hotelek.

Egy gyerekmentes szálloda célközönsége nevéből adódóan a kikapcsolódni vágyó párok, nászutasok, üzletemberek vagy akár a többgyerekes szülők is, akik eltölthetnek pár igazán különleges napot a folyton nyüzsgő, örök figyelmet igénylő gyerekek nélkül. A fókuszban tehát a kikapcsolódás, a feltöltődés, a csend és az én-idő. Maguk a szálláshelyek eltérően határozzák meg, hogy hány éves kor felett látogathatják őket – de átlagosan 12-18 év a minimum életkor.

A gyerekmentes szállodák szolgáltatásaikat tekintve pedig elég széles a skála, főleg wellness-szolgáltatások: fürdőzés, szaunavilág, masszázs, kozmetika, fodrász, arckezelések – feltöltődés céljából. Akik pedig az aktívabb pihenésre vágynak, részt vehetnek páros sportokban, például teniszben vagy egészen egyszerűen felfedezhetik a környék látnivalóit például egy biciklitúra keretében. Újabb tendencia egyébként a wellness-szállodák körében is, hogy meghirdetnek gyerekmentes hétvégéket. Ilyenkor természetesen csak felnőttek foglalhatnak szobát az adott szálláshelyre.

Ízelítőképp pedig lássunk néhány szálláshelyet ezek közül!

A legjobb gyerekmentes hotelek Magyarországon

Imola Hotel Platán**** – Eger

Elsőként hozták létre a mai gyerekmentes hotel kínálatok között a 2013-ban nyílt egri négycsillagos szállodát, itt már idejekorán észrevették az igényt az ilyen jellegű szolgáltatásokra és éltek is a lehetőséggel. A szállást 16 éven felüliek látogathatják.

Gyerekmentes hotelek

A szálloda magában foglal egy idegenforgalmi és rekreációs központot, rengeteg gyógyászati kezelést vehetünk igénybe, illetve található itt egy sós, radonos és kénes vízű medence is. Tesztelhetünk finom egri borokat, benevezhetünk bortúrákra is, valamint kipróbálhatjuk a Kneipp- taposót is.

Gyerekmentes hotel

Patak Park Hotel *** – A gyerekmentes szálloda

Másodikként említeném meg ezt a csodálatos, kedves zöld környezetben lévő háromcsillagos gyerekmentes hotel -csodát. A gyerekmentes szálloda mottója a feltöltődés a természet erejével.

park hotel visegrad

Az ide látogatók 18 éven felüliek lehetnek, akik többféle kedvezményes csomagból választhatnak. A csomagokat a különböző igényekhez állították össze – pihenésre, wellness-re, szépítkezésre és aktív pihenésre egyaránt. Lehetőség nyílik gyertyafényes vacsora elfogyasztására, privát jacuzzizásra, külön igény esetén pedig a szálloda housekeeping részlege kedveskedik szerelmi fészek bekészítéssel is.

Duna Relax Hotel **** – Ráckeve – A legjobb gyerekmentes szállodák között

A következő gyerekmentes hotel a listánkon a ráckevei Duna Relax Hotel. Ez egy kicsit eltér az előző két szállástól, hiszen itt a korhatár 12 év. A szállás egyedülálló stílusát tekintve, elegáns szobái 4 kivételével a Dunára néznek.

felnőtt barát hotel

Szintén wellness- szolgáltatások széles kínálata található meg itt is, kipróbálhatjuk az ókori római wellness-t, valamint különböző csomagokkal készülnek ők is a pihenni vágyók számára.

felnőtt barát hotel

Bonvital Wellness & Gastro Hotel (Accent Hotels) – Hévíz

A Tófürdő közelében található négycsillagos superior hotel célközönségként szintén a pihenni vágyó felnőtteket jelölte meg. A gyerekmentes szálloda falai között a különleges kulináris élményeket kötik össze a wellness-szel és a kikapcsolódással. A szállást 14 éven felüliek látogathatják.

Gyerekmentes hotelek
Gyerekmentes hotelek

Bükkös Hotel****& Spa – Szentendre – Gyerekmentes szálloda

Ha pedig a fővároshoz közeli gyerekmentes hotelek témakörében keresünk, mindenképp keressük fel Szentendrén a Bükkös Hotelt. Maga a kisváros is hangulatos és romantikus a szűk kis utcáival. A szálláshely pedig széles csomagválasztékkal készül a romantikázni vágyó felnőtteknek.

baba mentes hotel
gyerek mentes hotel