Danubius Hotel Gellért Budapest

A szecessziós Danubius Gellért Hotel 1918-ban a Duna partján, a Gellért-hegy lábánál fogadta első vendégeit. A csodálatos szállodában található a világhírű Gellert fürdő is, amely 1927 óta szabadtéri medencéjében eredeti hullámberendezéseket használ. A Gellért Fürdő és a Danubius Hotel Gellért külön működik, így az újranyitás egymástól független. A Gellért fürdő várhatóan szeptember 1-jén nyílik meg.

Danubius Hotel Gellért Budapest

Az épületegyüttes, amely nemrégiben több hollywoodi filmben játszott kisebb-nagyobb szerepet, hamarosan a budapesti városkép ikonikus részévé vált. Aki belép a patinás szálloda falai közé, nemcsak a múlt hangulatát tapasztalhatja meg, hanem azt is, hogy Amerika néhai elnöke, Magyarország volt kormányzója vagy Hollandia királynője hogyan tartózkodott itt.

Danubius Hotel Gellért Budapest

A Panorama étterem, a hangulatos Gellért söröző, amely kiváló ételeket, valamint a Gellért fürdő wellness- és gyógyító programjait kínálja, minden kényelmet kínál, de a belvárost használóknak nem kell messzire menniük. Az egyik legszebb budapesti Duna-híd összeköti a szálloda főbejáratát a pesti bevásárlóutcákkal és a vásárcsarnokkal, mintha csak a szálloda vendégei számára építették volna.

Danubius Hotel Gellért Budapest